Bilgilendirme açısından acıyorum bu topiği ve artik kimse hacklendim dememesi icin yayinliyorum. Biraz uzun oldu ama tüm sorularına cevap olacağına inanıyorum.
Öncelikle 3 adımda
FİZİKSEL KORUMA için;
1. İYİ BİR ANTİ-VİRUS PROGRAMİ
Kesinlikle olmazsa olmaz 3 program önerebilirim.
Norton Anti-Virus, Mcafee Anti-Virus ve Kaspersky Anti-Virus.
Kalan tüm antivirusleri çöpe atmanızı ve bu 3 programdan 1 ini edinmenizi öneririm. Ve dahada önemlisi güncellemelerini tam sekilde ve belirli aralıklarla yapmalısınız.
Download Linki : Linkleri görebilmek için üye olmanız gerekmektedir. Üye OL
Ben şahsen Kaspersky 2009 kullanıyorum sebebi ise; hem sistem kaynaklarını zorlamıyor hemde en iyi korumayı saglıyor.
2. İYİ BİR SPYWARE PROGRAMİ
Spyware programı denildiginizi hemen hemen herkesin aklına bir iki program isim geliyordur ama ben size kralini tavsiye edecegim. Sypware Doctor, aktif korumasi mevcuttur, güncelleme yapabilirisiniz ve en önemliside spyware tehdidi oldugunda babasını bile tanımaz ? En kotu ozelligi ayni bir anti-virus programı gibi sistemi yormasi. Ancak herazaman aktif etmeyip gerektiginde calıştırıp tarama yapmanız bu sorunu ortadan kaldiracaktir.
Download Linki : Linkleri görebilmek için üye olmanız gerekmektedir. Üye OL
3. ONLİNE VİRUS TESPİT SİTELERİ
Her hangibi bir nedenle bir program indirdiniz. Ama guvenilirliginden emin degilseniz aşagıdaki online malware tarama sitelerini kullanarak keylogger, trojan, malware vb. zararlı virusu tesbit edebilirsiniz. Virus programım var iken neden bunu kullanıyım sorusu aklınıza gelir ise; bu tur tarama siteleri genellikle daha iyi netice verebiliyor. 1-2 dk bekleyerek tarama yapmanız, kaybedeceklerinizin yanında beklemenize değecektir.
Link :
Linkleri görebilmek için üye olmanız gerekmektedir. Üye OL
Link :
Linkleri görebilmek için üye olmanız gerekmektedir. Üye OL
5 adımda
MANTIKSAL KORUMA için;
1. Fake Knightonline siteleri
Linkleri görebilmek için üye olmanız gerekmektedir. Üye OL bu site haricinde bu oyuna ait işlem yapabileceğiniz baksa bir adres yoktur. Baksa hiçbir siteye bağlanmayın.
Örneğin;
2. GB yada dupe vaad eden yazılımlar
Bu tarz programlar yoktur olsa bile babası oğluna bile vermez.
3. XSS mail hack
Özellikle Hotmail’de yaşanan bu açığı şöyle özetleyebilirim. Bir yerden size iştah acıcı bir mesaj gönderir. Mesajı içeriğinde bir link vardır. Örneğin
Linkleri görebilmek için üye olmanız gerekmektedir. Üye OL bu linke tıkladığınız anda; hotmailin bilgisayarınıza otomatik olarak yüklenmiş olduğu COOKIE (Çerez) ler anında bu maili gönderen şahıs tarafından bir PHP script tarafından decode edilir ve bu yolla o kişide bilgisayarında
sizin mail sayfanızı açabilir, şifrenizi değiştirebilir. Sizden ele geçirdiği mail ile şifre talebinde bulunabilir eğerki ödeme bilgileriniz o mailde mevcut ise
rahatlıkla account bilgilerini değiştirebilir.
Korunma yolu ise çok basittir; Hiçbir gelen şüpheli mailin linkine o sayfa içinde tıklamamanız, eğerki bir merakınız var ise Hotmail sayfanızın OTURUMUNU KAPATıp yeni bir sayafada o linki COPY/PASTE yapmanızdır. Ben şahsen hiç uğraşmıyorum silip geçiyorum en temizi bu ?
4. Net Cafelerden oyuna bağlanma
Güvenmediginiz biryerde hiçbir zaman oyuna bağlanmayın. Sizde biliyorsunuzdur ki çoğu kafe Deep Freeze gibi programlar kullanır ve bu nedenle virus programı kullanmazlar. Ancak unutulmamalıdır ki
Deep Freeze şifresi kırılarak çok rahatlıkla o pc ye virus bulaştırılabilir. Zaten KnightOnline cafelerde oynanabilecek bir oyun olarak görmediğimden mümkün mertebe oyuna giriş yapmamanızı öneririm.
5. Güçlü Şifreleme Teknikleri
İster Mail adresiniz olsun ister Oyun Account şifreniz olsun hiçbir zaman basit tahmin ebilebilir ve kolay kombinasyonlu şifreler koymamanizdir. Daha basit bir dille
şifrenizi örneğin ‘benimsifrem’ seklinde uygulamaktan ziyade ‘b3n1ms1fr3m’ şeklinde uygulamanız Accountunuzun güvenliği büyük ölçüde arttıracaktır.
SONUÇ; Yukarıdaki önlemlere rağmen hala hacklenebilmeyi başarıyorsanız o zaman artık insanoğlunun size tavsiye edebileceği bir önlem türü kalmıyor. Bu dökümanı bu oyuna yeni başlayanlar yada eski olupta belirli konularda yardıma ihtiyaç duyanlar için bilgilendirmek amacıyla yalnızca
Linkleri görebilmek için üye olmanız gerekmektedir. Üye OL için yeniden güncelleyerek hazırladım. Aslında bu ilk forumu 11.12.2007 yılında Knightonline.net için hazırlamıştım. Burada daha güncelini koydum. Umarım faydası olur.
Saygılarımla TuCi